MDF biedt deze hulp aan in de volgende gemeentes: Dronten | Lelystad | Zeewolde

Schulden aflossen

Heeft u betalingsachterstanden of schulden? Dan kan schuldhulpverlening u helpen. Een schuldhulpverlener berekent wat u maandelijks kunt aflossen aan uw schuldeisers. Ook onderzoekt hij of zij met u hoe u uw schulden het beste kunt aflossen. Afhankelijk van uw situatie kan een betalingsregeling of een schuldsanering de oplossing zijn voor uw schulden. 

Betalingsregeling

Een betalingsregeling is een overeenkomst tussen u en uw schuldeisers. Daarin staat dat u uw schulden helemaal terugbetaalt in een vastgesteld aantal termijnen. Zo’n betalingsregeling is vaak voor één schuld, maar kan ook voor meerdere schulden gelden.

Minnelijke schuldsanering

Een schuldsanering is een regeling waarin u in 18 maanden zoveel mogelijk spaart voor uw schuldeisers. Als u zich aan de regels houdt, bent u na 18 maanden schuldenvrij. Dit betekent dat u de rest van uw schulden niet meer hoeft terug te betalen. Een minnelijke schuldsanering is een schuldsanering zonder dat u naar de rechtbank hoeft. Er zijn twee soorten schuldregelingen: schuldbemiddeling en saneringskrediet. Lees meer…

Begeleidingsgesprekken

U krijgt ook begeleidingsgesprekken. In deze gesprekken praat u met de schuldhulpverlener over hoe u met uw geld omgaat. Aan schuldhulpverlening en begeleiding zijn afspraken verbonden. De schuldhulpverlener bespreekt deze met u en u zet er uw handtekening onder. Lees meer…

Tijdens de schuldhulpverlening houdt u zelf de verantwoordelijkheid over uw geldzaken. Schuldhulpverlening verstrekt geen geld. Wordt tijdens de schuldhulpverlening duidelijk dat u uw geldzaken tijdelijk niet zelfstandig kunt uitvoeren? Dan kunt u budgetbeheer krijgen als extra ondersteuning.

Veelgestelde vragen over schulden

Bekijk filmpjes schuldhulpverlening

 

Luister hier naar een MDF hulpverlener op omroep Flevoland

In de uitzending van 'dit is Flevoland' vertelt Nynke Brouwer wat MDF voor u kan betekenen. 

Informatie op internet

Kijk ook eens op deze sites

Geldplan kom uit de geldzorgen

Bekijk ook eens onderstaand filmpje van het geldplan: kom uit de geldzorgen

Op de site van Startpunt Geldzaken vindt u het geldplan kom uit de geldzorgen, maar ook andere geldplannen. Deze geldplannen kunnen u helpen om beter met uw geld uit te komen.

Download hier de flyer minnelijke schuldsanering

Advies en hulp

Wilt u advies of hulp bij het regelen van uw schulden? Of heeft u een andere vraag? Hier leest u hoe u contact met ons op kunt nemen. Wij helpen u graag verder.

Of meldt u hier direct aan

Deel deze pagina: