MDF biedt deze hulp aan in de volgende gemeentes: Dronten | Lelystad | Zeewolde

MDF tijdens de coronacrisis

Heeft u vragen over hoe u alle ballen in de lucht kunt houden nu u door de coronacrisis thuis werkt met uw gezin om u heen? Of maakt u zich zorgen of u uw baan kunt behouden of dat u aan het einde van de maand nog geld overhoudt? Heeft u problemen in uw relatie? Loopt u vast in uw opleiding of werk? Of heeft u iets anders wat u dwarszit en wat u graag met iemand wilt bespreken? Met al deze vragen kunt u contact met ons opnemen.

Op deze pagina vindt u informatie over (extra) activiteiten en hulp tijdens de coronacrisis. Van MDF en andere hulpverlenende organisaties.

Bereikbaarheid MDF

Al ons werk gaat gewoon door, ook al zijn onze kantoren nog niet helemaal geopend voor publiek. We organiseren contacten via de telefoon, WhatsApp, videobellen en zo nodig plannen we ook persoonlijke afspraken. We zijn, zoals altijd elke werkdag tussen 9.00 uur en 17.00 uur telefonisch bereikbaar op (0320) 21 17 00. U kunt ook mailen naar mdf@mdflevoland.nl

Financiële spreekuren

De financiële spreekuren zijn weer geopend! Hier vindt u de plaatsen en tijden waarop u hier terecht kunt.

Hulpverleningsaanbod per gemeente

Lelystad
Organisaties in Lelystad hebben de handen ineen geslagen om zo goed mogelijk gezamenlijk hulp te bieden. Woont u in de gemeente Lelystad en heeft u problemen door het coronavirus dan kunt u bellen bellen met 0800-0889. Dit nummer is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur. Wanneer u al contact heeft met een organisatie dan vragen we u contact met deze organisatie op te nemen. 

Download hier de informatieflyer

Gemeente Dronten
Woont u in Dronten, Biddinghuizen of Swifterbant en heeft u behoefte aan telefonische aandacht of niet-medisch advies, dan kunt u bellen met het Contactpunt (088) 28 02 802. Vrijwilligers staan u te woord en verwijzen u zo nodig door naar een organisatie die u verder kan helpen.

Gemeente Zeewolde
In Zeewolde is recent het vraaghuis opgericht. Het vraaghuis is ontstaan met als doel om één centraal punt in Zeewolde te hebben waar alle bewoners van Zeewolde binnen kunnen lopen met diverse vragen rondom zorg en ondersteuning, dagbesteding en dergelijke. Waar indien nodig een adequate doorleiding plaats vindt naar netwerkpartners.

Download hier de informatieflyer

Maatregelen MDF

MDF volgt de richtlijnen en adviezen van het RIVM en het kabinet. Vanwege de uitbraak van het corona-virus heeft MDF een aantal maatregelen genomen:

  • MDF is op werkdagen telefonisch bereikbaar op nummer (0320) 21 17 00.
  • De hulp- en dienstverleners van MDF werken hoofdzakelijk vanuit huis en contacten verlopen doorgaans telefonisch, via WhatsApp en de mail. 
  • Bij uitzondering is een persoonlijke afspraak op kantoor mogelijk. 
  • Betalingen aan cliënten in beschermingsbewind en budgetbeheer gaan gewoon door.

 Wij adviseren u om niet in één keer uw weekgeld op te nemen. Veel winkels accepteren geen contact geld meer. 

Bekijk het filmpje van de NOS waarom deze maatregelen nodig zijn

Omgaan met lastige gevoelens en ervaringen in coronatijd

Al lange tijd hebben wij te maken met het Coronavirus. Dat heeft wereldwijd invloed op ons leven. Daarnaast heeft het invloed op hoe wij ons voelen. Je kunt angstige, eenzame gevoelens ervaren of juist gevoelens van onrust en onzekerheid. Deze gevoelens laten we op verschillende manieren zien. Je kunt dan denken aan wat sneller boos zijn dan gewoonlijk, je zorgen maken over mensen om je heen, piekeren, maar denk bijvoorbeeld ook aan slechter slapen, onrustig zijn. Het is allemaal heel normaal gedrag wat past bij eenabnormale situatie.

Tips

Het vraaghuis Zeewolde reikt u graag wat tips aan om zo goed mogelijk met deze lastige gevoelens en veranderingen om te gaan. 

Voor ouders en kinderen

De Corona-maatregelen hebben een enorme impact. En in het bijzonder op ouders en kinderen. Ineens zijn de kinderen allemaal thuis, wordt van u als ouder(s) gevraagd om het schoolwerk te begeleiden en gaan allerlei activiteiten niet meer door. Hoe gaat u hiermee om? Hoe houdt u het gezellig met elkaar? Waar kunt u nog terecht als u hulp nodig hebt? Op de website van het Jeugd- en Gezinsteam vindt u informatie, tips en leuke ideeën over onderwerpen.

In deze andere tijden zal bij jongeren en/ of in gezinnen het gebruik van beeldschermen zijn veranderd. Om ouder(s)/verzorger(s) hierin te ondersteunen heeft Tactus een filmpje gemaakt met een aantal tips. 

Bekijk filmpje

Beter een goede buur....

Omdat iedereen nu veel thuis moet blijven, hoort en ziet u elkaar meer dan gebruikelijk en dan kunt u misschien minder van elkaar verdragen. Buurtbemiddeling kan dan een oplossing zijn.  

Lees meer

Deel deze pagina: