MDF biedt deze hulp aan in de volgende gemeentes: Dronten | Zeewolde

Buurtbemiddeling

Ergert u zich aan harde geluiden van de buren? Heeft u last van de buurkinderen? Stoort u zich aan rondslingerende vuil? Levert de boom van de buren u veel ergernis op?

Vaak helpt het om daar met de buren over te praten. Soms lukt dat niet. Irritaties over en weer kunnen dan leiden tot erge ruzies. Daardoor voelt u zich thuis misschien niet meer op uw gemak. Lukt het u niet om de problemen met de buren samen uit te praten? Dan kan onze buurtbemiddeling u helpen. 

U gaat dan met de buren en twee buurtbemiddelaars aan tafel. Een buurtbemiddelaar kiest geen partij, maar helpt om het gesprek goed te laten verlopen. Zij zorgen ervoor dat het gesprek op gang komt. En geven geen oordeel. Een buurtbemiddelaar helpt u en de buren om samen een goede oplossing te vinden voor uw probleem. Buurtbemiddelaars zijn vrijwilligers, die een speciale opleiding gevolgd hebben. Zij kunnen goed luisteren en hebben een geheimhoudingsplicht.

Buurtbemiddeling is er voor iedereen in Dronten, Biddinghuizen en Swifterbant en Zeewolde.

Werkwijze

Nadat u zich heeft aangemeld, luisteren we eerst goed naar uw verhaal. Dan kijken we of uw probleem geschikt is voor bemiddeling. Als dat zo is, neemt een vrijwilliger van buurtbemiddeling contact op met de buren. Hij of zij vraagt aan de buren of zij mee willen werken aan bemiddeling.

Het kan ook zo zijn dat de vrijwilligers van buurtbemiddeling contact met u opnemen om u te vragen of u bereid bent met hulp van een buurtbemiddelaar met uw buren te gaan praten. Vanzelfsprekend wordt er dan ook eerst goed naar uw verhaal geluisterd.  

Willen uw buren meewerken aan bemiddeling? Dan volgt er een gezamenlijk gesprek op neutraal terrein, onder begeleiding van een buurtbemiddelaar.

Bekijk filmpje

Download hier de folder buurtbemiddeling Dronten

Download hier de folder buurtbemiddeling Zeewolde

Hadden we dit maar eerder gedaan.....Dat had veel ellende voorkomen! (Buurvrouw uit Biddinghuizen)

Advies en hulp 

Zoekt u advies en hulp bij buurtbemiddeling? Of heeft u andere vragen? Lees dan hier hoe u contact met ons kan opnemen. Wij helpen u graag verder. 

Deel deze pagina: