MDF biedt deze hulp aan in de volgende gemeentes: Zeewolde

Zie ik u binnenkort?

Een paar jaar geleden ben ik in Zeewolde komen wonen. Dan moet je integreren in dat onbekende dorp en nieuwe mensen leren kennen. Een vertrouwde manier is via het schoolplein, maar als gepensioneerde zonder kleinkinderen in het dorp, werkt dat niet.

Er bleek een grote keuze te zijn aan verenigingen. En de mensen waren hartelijk en lieten me merken dat ik overal welkom was om te sporten en te zingen. Allebei doe ik nu met veel plezier.

Maar ik wilde ook wat teruggeven aan de Zeewoldenaren voor al die vriendelijkheid. Die mogelijkheid vond ik bij MDF. Die afkorting betekende voor mij eerst een soort spaanplaat met hele kleine houtvezeltjes. Maar hier blijkt het ook Maatschappelijke Dienstverlening Flevoland te betekenen. Als u niet weet wat die allemaal doen, is het de moeite waard om eens te kijken op www.MDFlevoland.nl.

Ik vond daar dat er in Zeewolde twee keer per week een financieel spreekuur is. Dat klonk goed. En ik dacht dat ook wel te kunnen. Ik had in mijn werk veel met financiën en formulieren te maken gehad. Ik heb me dus aangemeld en ben “aangenomen” als vrijwilliger. 

Samen met een collega-vrijwilliger en een deskundige van MDF zit ik nu een paar keer per maand te wachten op u. Veel Zeewoldenaren hebben ons al gevonden en hun vraag op tafel gelegd. Maar wij denken dat er nog veel meer mensen zijn die wat hulp kunnen gebruiken.

Meestal gaan de vragen die we krijgen, over geld. Wij hebben geen zak geld voor u klaarliggen. Maar we kunnen u helpen

  • als u een brief van een instantie gekregen heeft die u niet begrijpt
  • als u kwijtschelding wilt aanvragen van gemeente- of waterschapsbelasting
  • als u iets moet veranderen bij de Toeslagen van de Belastingdienst, omdat er iets in uw gezin is veranderd, zoals meer inkomsten of andere kinderopvang
  • als u een formulier moet invullen waar u niet uit komt
  • of als u vragen heeft over uw zorgverzekering voor volgend jaar 

Als u nu denkt: hé, zo’n vraag heb ik ook, kom dan bij ons langs. U kunt zonder afspraak binnenlopen. We zitten op dinsdag en donderdag van 13.00 uur tot 15.00 uur in het vraaghuis. 

Wie weet, zie ik u binnenkort?

Wallie

Deel deze pagina: