Nieuws

Herma Hofmeijer, nieuwe directeur bestuurder MDF

24 maart 2021

Per 1 mei 2021 start Herma Hofmeijer als nieuwe directeur bestuurder van Maatschappelijke Dienstverlening Flevoland (MDF).  Zij heeft ruim 30 jaar leidinggevende - en bestuurlijke ervaring op verschillende maatschappelijke terreinen. 

Herma Hofmeijer is momenteel lid van de directie van een grote zorgorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Daarvoor werkte zij in diverse bestuurlijke functies in onder andere de jeugdzorg, het onderwijs en de cultuursector. Naast professionele functies vervulde Herma Hofmeijer tal van nevenfuncties. Momenteel is zij voorzitter van de klachtencommissie van een grote landelijke organisatie voor jeugdhulp en lid van de Raad van Toezicht van een instelling voor cultuureducatie. Ook heeft zij politieke ervaring, zowel op landelijk niveau als lokaal. Zij was fractievoorzitter in de gemeenteraad van Amsterdam. 

Arno Kerkvliet, voorzitter van de Raad van Toezicht van MDF: “Met Herma Hofmeijer krijgt MDF een doelgericht, visionair en inspirerend leider. Daarbij is zij een geboren netwerker en verbinder en zal zij ten behoeve van sluitende hulp- en dienstverlening voortdurend de samenwerking met collega-instellingen en opdrachtgevers zoeken en benutten”. Herma Hofmeijer: “Maatschappelijke Dienstverlening Flevoland verbindt de verschillende delen van het dagelijks leven, waarin mensen soms in problemen komen. Dat MDF hen dan kan helpen, is van grote waarde. Dat wil ik graag verder helpen uitbouwen en versterken.”  

Herma Hofmeijer is de opvolger van Rik Bovenberg. Hij was vanaf 2000 directeur bestuurder van MDF, tot hij 15 september vorig jaar plotseling overleed.