Nieuws

Wijknetwerk Biddinghuizen
1 maart 2024

In Biddinghuizen is er een nieuw wijknetwerk geopend. Iederen woensdag van 13:00 uur tot 14:00 uur in MDF De Binding.
Heb je vragen over werk, uitkeringen, wonen, Wmo-maatverwerkvoorzieningen, psychosociale zorgen, wijkproblemen, veiligheid of welzijnsactiviteiten? Of heb je hulp nodig bij het verwerken van jouw post, invullen van formulieren of het aanvragen van regelingen? Het wijknetwerk staat klaar om je te helpen!

In het wijknetwerk zitten mensen van verschillende organisaties: gemeente, politie, MDF, Oost Flevoland Woondiensten en De Meerpaal. Zo is alle hulp bij de hand en kunnen we de ondersteuning snel op elkaar afstemmen. Heb je vragen? Loop gerust binnen! De wijknetwerken zijn onderdeel van de Dronter Koers. Meer weten? Klik dan hier.


Aangifte inkomstenbelasting 2023

29 februari 2024

Vanaf maart zullen de inloopspreekuren starten op de MDF locaties. Hieronder vindt u meer informatie over de spreekuren per locatie.

Dronten

- Lelystad

- Zeewolde
De inwoners van Zeewolde kunnen een afspraak maken via het algemene nummer van MDF 0320 - 211 700 of via Het Vraaghuis.

Let op: MDF kan helpen met aangiftes invullen bij een bruto inkomen tot €27.000,- per huishouden. Er geldt een uitzondering voor mensen die bij MDF afd. financiële dienstverlening bekend zijn.


Nieuw geldplan voor statushouders

18 januari 2021

Heeft u financiële zorgen of problemen? Wilt u (meer) geld overhouden? Heeft u andere financiële vragen? Dan kunnen de geldplannen van Startpunt Geldzaken u helpen. MDF stelt deze geldplannen beschikbaar aan de inwoners van Lelystad, gemeente Dronten en Zeewolde. De plannen zijn onderdeel van Startpunt Geldzaken van het Nibud. 

Er is een nieuw geldplan toegevoegd voor statushouders.

De geldplannen kunnen zelfstandig worden ingevuld. Maar het kan zijn dat u wel wat hulp kunt gebruiken bij het invullen van een plan of bij het ordenen van uw administratie. Onze vrijwilligers van het financieel spreekuur staan klaar om u te helpen met uw vragen en kunnen u ondersteunen in het gebruik van de geldplannen.