MDF biedt deze hulp aan in de volgende gemeentes: Dronten | Lelystad | Zeewolde

Schulden aflossen

Heeft u betalingsachterstanden of schulden? Dan kan schuldhulpverlening u helpen. Een schuldhulpverlener berekent wat u maandelijks kunt aflossen aan uw schuldeisers. Ook onderzoekt hij of zij met u hoe u uw schulden het beste kunt aflossen. Afhankelijk van uw situatie kan een betalingsregeling of een schuldregeling de oplossing zijn voor uw schulden. 

Betalingsregeling

Een betalingsregeling is een overeenkomst tussen u en uw schuldeisers. Daarin staat dat u uw schulden helemaal terugbetaalt in een vastgesteld aantal termijnen. Zo’n betalingsregeling is vaak voor één schuld, maar kan ook voor meerdere schulden gelden.

Schuldregeling

Bij een schuldregeling spant u zich 3 jaar lang tot het uiterste in om zoveel mogelijk van uw schulden af te betalen. Daarbij moet elke schuldeiser het goed vinden dat u een deel van uw schuld niet aflost. Zij gaan alleen akkoord als u zich tot het uiterste heeft ingespannen. Er zijn twee schuldregelingen: schuldbemiddeling en saneringskrediet. Deze schuldregelingen worden ook wel een minnelijke regeling genoemd. Lees meer…

Begeleidingsgesprekken

U krijgt ook begeleidingsgesprekken. In deze gesprekken praat u met de schuldhulpverlener over hoe u met uw geld omgaat. Aan schuldhulpverlening en begeleiding zijn afspraken verbonden. De schuldhulpverlener bespreekt deze met u en u zet er uw handtekening onder. Lees meer…

Tijdens de schuldhulpverlening houdt u zelf de verantwoordelijkheid over uw geldzaken. Schuldhulpverlening verstrekt geen geld. Wordt tijdens de schuldhulpverlening duidelijk dat u uw geldzaken tijdelijk niet zelfstandig kunt uitvoeren? Dan kunt u budgetbeheer krijgen als extra ondersteuning.

Veelgestelde vragen over schulden

Bekijk filmpjes schuldhulpverlening

 

Informatie op internet

Kijk ook eens op deze sites

Geldplan kom uit de geldzorgen

Bekijk ook eens onderstaand filmpje van het geldplan: kom uit de geldzorgen

Op de site van Startpunt Geldzaken vindt u het geldplan kom uit de geldzorgen, maar ook andere geldplannen. Deze geldplannen kunnen u helpen om beter met uw geld uit te komen.

Download hier de flyer schuldenregeling

Advies en hulp

Wilt u advies of hulp bij het regelen van uw schulden? Of heeft u een andere vraag? Hier leest u hoe u contact met ons op kunt nemen. Wij helpen u graag verder.

Of meldt u hier direct aan

Deel deze pagina: