Nuttige links

www.NIBUD.nl 
Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting. Zoekt u informatie, praktische tips, berekeningen en testjes over geld? Het Nibud is in Nederland hét kenniscentrum op het gebied van de huishoudfinanciën.

 

www.zelfjeschuldenregelen.nl 
Site van het Nibud en de NVVK over beginnende schulden en betalingsachterstanden. Met een Stappenplan om snel zelf aan de slag te gaan om uw schulden.

 

www.bureauwsnp.nl/voor-burgers/rechtwijzer

De Rechtwijzer schulden is ontwikkeld door de Raad voor de Rechtsbijstand. Door het invullen van vragen in Rechtwijzer schulden krijgt u meer inzicht in uw situatie en ontvangt u adviezen wat u kunt ondernemen om grip te krijgen op uw schulden.

 

www.NIBUDjong.nl 
Alles over geldzaken voor scholieren. Praktische tips, zak- en kleedgeld bedragen en veel informatie over oa geld verdienen en mobiele telefoonkosten.

 

www.berekenuwrecht.nl

Tegemoetkomingen zijn er niet alleen voor mensen met een bijstandsuitkering. Wellicht heeft ook u recht op landelijke tegemoetkomingen of gemeente.

 

www.toeslagen.nl

Toeslagen vormen een aanvulling op uw inkomen. Kijk of u toeslag kunt krijgen, zoals huurtoeslag, zorgtoeslag, kinderopvangtoeslag of kindgebonden budget.

 

www.duo.nl

DUO is de uitvoeringsorganisatie van de Rijksoverheid voor het onderwijs. Financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen.

 

www.rechtopgeld.nl

Rechtopgeld.nl is een particulier initiatief en geen overheidswebsite. Door de eenvoudige vragen van de  test te beantwoorden, krijgt u snel en makkelijk een overzicht van mogelijke regelingen. En hoe u deze kunt aanvragen.

 

www.wijzeringeldzaken.nl

Wijzer in geldzaken wijst consumenten met vragen over geldzaken de weg naar betrouwbare informatie. Gebruik de tips, tools en informatie.